مدیر دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی خبر داد؛

پیش‌بینی ۲۳۰ مقاله برای چاپ جلد نخست دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی 

سرهنگ قاصد نظامیان گفت: تاکنون نزدیک به ۲۳۰ مقاله برای جلد نخست دانشنامه دفاع مقدس استان خراسان رضوی به تهران ارسال شده که هر جلد دانشنامه دارای ۴۵۰ هزار کلمه است. بنا است چاپ این اثر در سال ۱۴۰۳؛ به عنوان دومین استان پس از یزد صورت بگیرد.
کد خبر: ۶۵۶۳۵۷
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵ - 11March 2024

پیش‌بینی ۲۳۰ مقاله برای چاپ جلد نخست دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی /به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از استان خراسان رضوی، سرهنگ پاسدار «جواد قاصد نظامیان» مدیر دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی در نشست شورای علمی دانشنامه دفاع مقدس استان که امروز (دوشنبه) در مرکز فرهنگی دفاع مقدس خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: از مجموع نزدیک به هزار و ۸۰۰ مدخل احصا شده، که در سامانه دانشنامه کشوری ثبت شده‌اند؛ هزار و ۳۱ مدخل در گروه شهدا، ۷۱ مدخل در حوزه گروه اجتماعی، ۵۳ مدخل در حوزه سیاسی و سازمان‌ها، ۱۸ مدخل در حوزه اقتصادی، ۵۸ مدخل در حوزه ادبیات، ۹۲ مدخل در حوزه فرهنگ و هنر، ۶۴ مدخل در حوزه یادمان‌ها، ۳۰ مدخل در حوزه جغرافیا و شهرستان‌ها و ۲۶۵ مدخل در حوزه نظامی که شامل مکان‌ها، یگان‌ها و قسمت‌های مختلف لشکر‌ها است تایید شده‌اند و در حال سپری کردن مراحل بعد هستند.

وی در تشریح آمار کلی پرونده‌های علمی استان گفت: تاکنون ۵۷۹ پرونده علمی از خراسان رضوی ثبت شده است که از این تعداد؛ ۲۳۰ مورد آن مربوط به شهدا، ۷۲ پرونده در حوزه اجتماعی، ۵۰ پرونده در حوزه سیاسی، ۵۲ پرونده در حوزه ادبیات، ۶۸ پرونده در حوزه فرهنگ و هنر، ۴۰ پرونده در حوزه یادمان‌ها، ۲۹ پرونده در حوزه سیاسی و ۳۸ پرونده در حوزه جغرافیا تشکیل شده است که پس از آن، مقالات مرتبط نوشته می‌شوند.

قاصد نظامیان با اشاره به مقالات نوشته شده، یادآور شد: ۳۳۹ مقاله دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی نگارش شده که شامل ۲۱۱ مقاله با موضوع شهدا، ۹ مقاله در حوزه اجتماعی، ۶ مقاله در گروه ادارات سازمان‌ها و سیاسی، ۴۰ مقاله در حوزه ادبیات، شش مقاله در حوزه فرهنگ و هنر، ۲۹ مقاله در حوزه جغرافیا و ۳۸ مقاله در حوزه نظامی می‌شود. علاوه بر این تعداد؛ ۱۳۹ مقاله نیز در دست تدوین است که ۹۰ مقاله متعلق به حوزه شهدا، ۱۷ مقاله در حوزه اجتماعی، ۱۰ مقاله در حوزه سیاسی، ۲۰ مقاله در حوزه ادبیات، در حوزه‌های فرهنگ و هنر و همچنین جغرافیا هر کدام یک مقاله در دست اقدام داریم.

مدیر دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی با بیان اینکه در سطح استان، تدوین دانشنامه به غیر از نیشابور در سایر شهرستان‌ها به اتمام رسیده، تصریح کرد: تاکنون نزدیک به ۲۳۰ مقاله برای جلد نخست دانشنامه دفاع مقدس استان خراسان رضوی به تهران ارسال شده که هر جلد دانشنامه دارای ۴۵۰ هزار کلمه است. بنا است چاپ این اثر در سال ۱۴۰۳؛ به عنوان دومین استان پس از یزد صورت بگیرد.

وی در پایان صحبت خود با تاکید بر اینکه آموزش نویسندگانی که در حوزه تدوین مقالات دانشنامه دفاع مقدس استان فعالیت دارند در اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی صورت می‌گیرد، افزود: مدیریت دانشنامه دفاع مقدس استان خراسان رضوی؛ از۱۸۰ نویسنده در جغرافیای استان جهت تدوین این کتاب مرجع بهره می‌برد. 

نگاه جامع‌نگرانه لازمه تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان خراسان رضوی 

بذرافشان در این نشست ابراز داشت: استان خراسان رضوی مدت زمان زیادی است که تدوین داشنامه دفاع مقدس را آغاز کرده است.

وی افزود: با توجه به تفکیک استان خراسان دسترسی به اسناد دفاع مقدس که پایه دانشنامه دفاع مقدس است تدوین این کتاب مرجع را با مشکل روبرو کرده اما آنچه باید در این خصوص مورد توجه قرار گیرد پیگیری مجدانه است.

رئیس شورای علمی دانشنامه دفاع مقدس استان خراسان رضوی ادامه داد: تحقق تدوین داشنتامه دفاع مقدس استان نیازمند نگاه جامع‌نگرانه است و در این ماموریت باید از نگاه محدود بخشی پرهیز کرد.

بذرافشان در ادامه ضمن ارائه راهکارهایی برای جمع‌آوری آسان اسناد و همچنین جذب اعتبار به منظور تدوین دانشنامه دفاع مقدس گفت: در حوزه نشر ارزش‌های دفاع مقدس آنچه برای جامعه دانشگاهی، نخبگان و جوانان می‌تواند مفید باشد ارائه نشریه عملی و پژوهشی در حوزه دفاع مقدس است.

وی تاکید کرد: نشریه‌ای با موضوع دفاع مقدس می‌تواند در نشر ارزش‌های این حماسه پرافتخار در خارج از چارچوب دانشنامه دفاع مقدس اما مرتبط به آن سهم بسزایی داشته باشد.   

در این جلسه؛ روسای گروه‌های سیاسی، فرهنگ و هنر، علمی و اجتماعی دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی گزارشی از عملکرد خود را ارائه دادند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها